uponor pipes

UPONOR FÉLÉVES PÉNZÜGYI JELENTÉS 2017 JANUÁR-JÚNIUS

Uponor mérsékelt növekedést tudhat maga mögött Európában. Az amerikai üzleti tevékenységet egy átmeneti gyártási probléma befolyásolta.

Az Uponor második negyedéves konszolidált nettó árbevétele 308,4 millió euró volt, 3,0% -os szerves növekedéssel. Az Uponor 23,8 millió eurós üzemeltetési haszonnal zárta a félévet, ami 22,6% -os változást jelent.

"Bár a teljes piaci kereslet továbbra is egészségesen növekszik, a második negyedév teljesítménye nem felelt meg ambícióinknak, különböző külső tényezők kombinációjának köszönhetően. Pozitív fejleményként sikerrel befejeztük az európai átalakítási programokat, így szilárd platformot teremtettünk a javulás érdekében, mivel továbbra is partnerkapcsolatainkra építünk"- mondta az Uponor elnök-vezérigazgatója, Jyri Luomakoski.

 Több üzleti szegmensről is kifejtette véleményét:

"A második negyedévben sikerült stabilizálnunk a Building Solutions – Európai részlegén elért teljesítményünket, és most már megfelelő helyzetben vagyunk ahhoz, hogy kihasználjuk a kulcsfontosságú európai országokban a szilárd demográfiai kereslet előnyeit, amíg a gazdaság folytatja felfelé ívelő útját. Örömmel figyeljük az ügyfelek növekvő érdeklődését új termékeink irányába, például higiéniai és előreszerelt megoldásainkra."

"Tavasszal a Building Solutions - Észak-Amerikai szekciója rekordot ért el : 25 egymást követő negyedévben tudta biztosítani a növekedést, az áprilisi kapacitásbeli problémák és az átmeneti gyártási gondok ellenére sikerült megtartani az előző évhez hasonló szintet az értékesítésben. Az Apple Valley-i bővítések után nemrég jelentettük be új létesítmények megvásárlását, amelyek célja a jövőbeli kapacitás biztosítása az ügyfelek igényeinek kielégítésére 2019-ben és azon túl. "

"Az Uponor Infra szekciójában sikeresen befejeződött egy sor átalakítási intézkedés, amely céljaink között szerepelt. A szegmens a második negyedévben pozitív és versenyképes piaci keresletről számolt be, amelyet az üzleti tevékenység szilárd növekedése vezetett. "

Az átfogó pénzügyi kimutatások közzététele a vállalat befektetői honlapján érhető el.