
Az ivóvíz-higiénia biztosítása a vízellátó rendszerekben a mi felelősségünk
A higiénia a betegségek és a legionella baktériumok elleni védelemnek, valamint az egészség megőrzésének és megerősítésének a tudománya. Az ivóvíz-higiénia biztonságos csapvizet jelent, amely az útmutatások szerint a fogyasztás egész ideje alatt nem jelent jelentős kockázatot az egészségre.
Az ivóvíz az élet legfontosabb eleme. Biztosítani, hogy higiéniai szempontból tökéletes állapotban maradjon – a fővezeték csatlakozásától a csapig – a mi felelősségünk, ezzel támogatva a tervezőket, a vízvezeték-szerelőket és az üzemeltetőket.
Az Uponor higiéniai logika olyan ivóvízelosztó rendszert takar, amely kiváló higiéniai normákat biztosít decentralizált melegvíz-előállítással, “körvezetékes” rendszerrel és automatikus leeresztéssel a pangó víz kiküszöbölése érdekében.
Fő szabályok az ivóvíz jó minőségének biztosításához
A meleg víznek >55 °C-nak kell lennie
Az Uponor csőtechnológiának és a tervezési módszereknek köszönhetően a víz hőmérséklete 25 °C alatt tartható, és nem melegszik fel a hideg vizet szállító csőben.
Az ivóvízellátó berendezéseket úgy kell megtervezni, hogy legalább 7 naponta biztosítsanak 72 órás megfelelő vízcserét. Uponor körvezetékes megoldás és automatikusan öblítő egységek segítik a víz áramlását és a pangó víz kialakulásának elkerülését.
Mi a légiósbetegség?
Tudta, hogy az idén több mint 656 097 halálesetet okoztak a vízzel kapcsolatos betegségek? Annak ellenére, hogy a legtöbb esetet sok szakember nem jelenti, a vízzel kapcsolatos legveszélyesebb fertőzés a légiósbetegség, például a legionella okozta tüdőgyulladás. A betegséget a káros legionella baktériumok szennyezett vízben történő szaporodása okozza; a megfertőződött betegek halálozási aránya 10–15%. További információk:
EU-irányelv az ivóvíz védelméről
Mit jelent ez az Ön ivóvízrendszerénél?
