Dostava pitke vodde
Termékek

Ivóvízellátás

Az ivóvíz életbevágó ügy

Mindenkinek szüksége van tiszta vízre: az embereknek, az állatoknak és a növényeknek is. Egy ember naponta átlagosan 250 liter friss vizet használ el. Éppen ezért a higiénikus ivóvízellátás kulcsfontosságú az egészségünk és életminőségünk szempontjából. A vízhálózat azonban gyakran rossz állapotú, és fejlesztésre szorul. Az Uponor biztonságos és megbízható megoldásokat nyújt az épületek higiénikus és problémamentes vízellátásához.

Ivóvízellátási rendszerek követelményei

A tiszta ivóvíz nagyon fontos a lakóépületekben, szállodákban, kórházakban, idősotthonokban és sportlétesítményekben egyaránt. Az ivóvízellátás higiéniájáért és megfeleléséért a törvényi előírásoknak az építtetők, tulajdonosok és üzemeltetők a felelősek. Németországban ezeket a törvényi előírásokat a következő törvény foglalja össze: VDI/DVGW 6023 „Az ivóvízellátás higiéniája.

Tervezési, végrehajtási, üzemeltetési és karbantartási követelmények.” A legfontosabb irányelvek:

● Kis víztartalom
● Pangásmentes üzemelés
● Folyamatos vízcsere

Családi házak

Az Uponor ötrétegű csővezetékei higiénikus rendszerben

Tekintse meg a videót, hogy az Uponor miért javasolja az ún. „körvezetékes megoldást”. Ez a lehető legbiztonságosabb rendszer (a T-idomokkal sorba kötött rendszerhez képest), amelyben nem maradhat pangó víz.