sportpadlófűtés

Speciális alkalmazások

Sportlétesítmények padlófűtése

A sportban fontos a helyes technika

Az Uponor sportcsarnokokba szánt padló- és felületfűtési megoldásai sok tekintetben felülmúlják a hagyományos fűtési rendszereket. A rendszert a padló alatt kell kiépíteni, így nincsenek a tevékenységet akadályozó elemek, és nincs sérülésveszély. Mivel a rendszer teljesen rejtett, nincs sérülési pontja (például a labdajátékok eltévedő labdái által). A költségek termén igyekszünk továbbra is két lábbal a földön állni: energiatakarékos, alacsony kőmérsékletű fűtési rendszert biztosítunk. Emellett az Uponor sportpadlófűtés tökéletesen alkalmas megújuló energiaforrások használatára. Ezenkívül a rendszer padlóba épített alkatrészei nem igényelnek karbantartást, így jelentős mértékben csökkennek a karbantartási költségeket.

Sportlétesítmények esetén négyféle padlószerkezetet különböztetünk meg, elasztikus, kombinált elasztikus, vegyes elasztikus és pontelasztikus típust. A Siccus Sport rendszer tökéletes válasz mind a négy igényfajtára.
sportpadlófűtés

Lengőpadlóba szerelt padlófűtés előnyei:

  • Kellemes: Nincs porkeringés
  • Biztonságos: Nincsenek akadályozó fűtési berendezések
  • Gazdaságos: Tetszőleges szigetelés választható
  • Helytakarékos: Padlóba épített fűtési csővezetékek és kábelek
Siccus sportpadlófűtés

A Siccus Sport padlófűtés előnyei:

  • Típusok: sportpadlófűtés elemei
  • Gyorsan szerelhető: a könnyű szerkezetének köszönhetően
  • Sokoldalú: minden sportpadlóval használható
  • Flexibilis: PE-Xa csővel és ötrétegű csővel is alkalmazható

Az Uponor padlófűtés rendszerei

Az Uponor energiatakarékos padlófűtés rendszerei új építésekhez és felújításokhoz egyaránt használhatók. De ha valamiért a padlófűtés mégsem bizonyulna optimális megoldásnak, más felületfűtési rendszert is választhatunk: falfűtés és falhűtés vagy mennyezetfűtés és mennyezethűtés formájában.

Uponor Minitec padlófűtés rendszer (nedves technológia): felújításokhoz kifejlesztett kis rétegvastagságú padlófűtés rendszer (minimum 2,5 cm) meglévő betonra, faszerkezetre vagy járólapra is könnyen lefektethető.
Uponor Classic padlófűtés rendszer (nedves technológia): anyagköltség szempontjából a legolcsóbb, de egyben legmunkaigényesebb acélhálós padlófűtés megoldás. Különösen nagy igénybevételre tervezett felületekre praktikus.
Uponor Tacker padlófűtés rendszer (nedves technológia): hő- és hangszigetelt rendszerlemezekkel, tépésálló szövetfóliával és a szerelést megkönnyítő nyomtatott raszterhálóval rendelkező, gyorsan fektethető padlófűtés megoldás.
Uponor Tecto padlófűtés rendszer (nedves technológia): innovatív lépésálló padlófűtési technológia, amely pogácsás kialakítású rendszerelemeinek köszönhetően számottevően meggyorsítja és garantáltan pontossá teszi a fektetést .
Uponor Siccus padlófűtés rendszer (száraz technológia): kifejezetten meleg burkolatokhoz, többek közt fa álpadlókhoz, laminált parkettákhoz, lambériához készült, előre gyártott panelekből gyorsan fektethető padlófűtés és falfűtés megoldás.
• Uponor Siccus sport padlófűtés rendszer (száraz technológia): kifejezetten sportcsarnokokhoz kifejlesztett padlófűtés rendszer. A rendszerelemek közvetlenül az elasztikus rétegekkel fedett padlóba kerülnek beépítésre, ezért a karbantartási igény és a balesetveszély is minimális.
• Uponor Magna ipari padlófűtés rendszer (nedves technológia): kifejezetten nagy teherbíró képességű padlófűtés rendszer ipari csarnokokhoz. közvetlenül az aljzatbetonba kerül beépítésre, ezért a karbantartási igény minimális. Az alacsony hőmérsékletű rendszer rendkívül energia-takarékos.