Gyepfűtés

Speciális felületfűtés-alkalmazások

Neva gyepfűtés és pályafűtés

Gyepfűtés és pályafűtés: meghosszabbított szezon a sportlétesítményekben

Az Uponor Neva gyepfűtés és pályafűtés használata kiterjeszti a szezont a futballpályák, atlétikapályák, és más sportlétesítmények használatában. Tartsa zölden a füves felületeket és jégmentesen a sportpályákat egész évben! Az Uponor Neva rendszer alacsony hőmérsékletű, energiatakarékos felületfűtési megoldás. A Neva rendszert felülethűtésre is lehet használni. Ha olyan sportszezonokat hosszabbító megoldások iránt érdeklődik, amelyeket téli sportokhoz ajánlunk, kérjük olvassa el jégpálya-hűtésről szóló oldalunkat.
Gyepfűtés

A Neva pályafűtés rendszer előnyei

  • Hosszabb szezont tesz lehetővé
  • Környezetbarát megoldás
  • Fűtésre és hűtésre egyaránt használható

Mire jó a gyepfűtés?

Sokan elsőre azt gondolják, hogy azért fűtik a gyepet a stadionokban, hogy ne kelljen havat takarítani télen, így bármikor rendelkezésre tud állni a pálya szükség esetén. Nincs az gyepfűtés, mely hatékonyan meg tudná oldani ezt a feladatot, mivel olyan beavatkozásra lenne szükség, ami műszakilag nehezen, vagy egyáltalán nem tervezhető. Ugyanakkor az is igaz, hogy nem éri meg a teljes hó mennyiséget gyepfűtéssel olvasztani. A gyepfűtés valódi célja a gyep optimális hőmérsékleten való tartása, ami biztosítja a gyep egyenletes fejlődését, így egész évben használható marad. További cél, hogy az edzéseket balesetmentesebben lehet végezni, ha a talaj nem fagyott, puhább felületet képez. Hótakaró képződésekor először azt el kell távolítani, utána kell alkalmazni a gyepfűtést a megfelelő talaj állapot létrehozása érdekében.

Gyepfűtés 3D ábra

Gyepfűtés kialakítása

Az Uponor gyepfűtés kialakításakor a fűtendő felület alá csővezetékeket kell beépíteni a talajba, melyekben fűtőfolyadékot kell áramoltatni. A csővezetékek térhálósított polietilénből kell készüljenek az ellenálló-képesség és a hosszú időtartam igény miatt. A csővezetékek a pálya melletti osztó-gyűjtő rendszerre csatlakoznak gyorscsatlakozókkal, melyek szereléséhez különleges szerszám nem szükséges. Fontos, hogy a talajban ne legyenek kötések az esetleges meghibásodások elkerülése végett. Az Uponor rendszer telepítésekor szakembereink segítik a kivitelezést az esetleges szereléstechnológiai hibák elkerülése végett. Magyarországon mára már több mint tíz labdarúgó-pálya készült Uponor rendszerből a megrendelők megelégedésére.

Uponor labdarúgó pálya referenciák a teljesség igénye nélkül:

  • Felcsút Puskás Ferenc stadion
  • Felcsút gyakorló pályák
  • Szolnok stadion
  • Mezőkövesd stadion
  • Békéscsaba stadion

Az Uponor speciális felületfűtés és felülethűtés rendszerei

Az Uponor speciális megoldásai ipari csarnokok, sportlétesítmények, kültéri burkolatok és közterek felületfűtését vagy hűtését teszik lehetővé. További felületfűtési és felülethűtési megoldásainkról a padlófűtés rendszerekről, a falfűtés és falhűtés rendszerekről vagy a mennyezetfűtés és mennyezethűtés rendszerekről szóló oldalainkon tájékozódhat.