Uponor Siccus - Gulvvarmeplade på eksisterende gulv

Padlófűtés

Siccus száraz rendszerű padlófűtés

Könnyű és minimális a rendszervastagság

Az Uponor Siccus padlófűtést melegburkolatokhoz terveztük, akár fapadló burkolathoz. A rendszer új és felújított épületeknél is alkalmazható. Uponor Siccus melegburkolatokhoz (minimális beépítési magasság: 40 mm). Gyorsan és tisztán telepíthető, és a telepítés után azonnal lehet járni a padlón. Alkalmazható minden olyan padlóburkolattal, laminált padlóval vagy linóleummal, amelynek maximális hőellenállása 0,15 m2K/W.

Az Uponor Siccus könnyű, és csupán négy elemet tartalmaz: szerelőkeret, hővezető lemez, csővezeték és PE-fólia. Tömege csupán 25 kg/m2, beleértve a hőelosztó lemezt is. Ez mérnöki szempontból nagyon előnyös, különösen ha fagerendás szerkezetet tervez. Az alacsony tömegű padlószerkezet gyorsan reagál a hőmérséklet-szabályozásra. Az Uponor Siccus hővezető lemez csővezető csatornái a helyükön tartják a csővezetékeket. A hővezető lemez lemezollóval könnyen vágható és a helyszínre szabható.
Siccus padlófűtés előnyök

Az Uponor Siccus dióhéjban

  • Gyors szerelés – a padlón a szerelést követően azonnal lehet közlekedni
  • Kis tömeg
  • Gyorsan felfűthető
  • 14 mm átmérőjű ötrétegű csővel vagy vagy PE-Xa csővezetékkel szerelhető
  • Gyors reakcióidő

Az Uponor padlófűtés rendszerei

Az Uponor energiatakarékos padlófűtés rendszerei új építésekhez és felújításokhoz egyaránt használhatók. De ha valamiért a padlófűtés mégsem bizonyulna optimális megoldásnak, más felületfűtési rendszert is választhatunk: falfűtés és falhűtés vagy mennyezetfűtés és mennyezethűtés formájában.

Uponor Minitec padlófűtés rendszer (nedves technológia): felújításokhoz kifejlesztett kis rétegvastagságú padlófűtés rendszer (minimum 2,5 cm) meglévő betonra, faszerkezetre vagy járólapra is könnyen lefektethető.
Uponor Classic padlófűtés rendszer (nedves technológia): anyagköltség szempontjából a legolcsóbb, de egyben legmunkaigényesebb acélhálós padlófűtés megoldás. Különösen nagy igénybevételre tervezett felületekre praktikus.
Uponor Tacker padlófűtés rendszer (nedves technológia): hő- és hangszigetelt rendszerlemezekkel, tépésálló szövetfóliával és a szerelést megkönnyítő nyomtatott raszterhálóval rendelkező, gyorsan fektethető padlófűtés megoldás.
Uponor Tecto padlófűtés rendszer (nedves technológia): innovatív lépésálló padlófűtési technológia, amely pogácsás kialakítású rendszerelemeinek köszönhetően számottevően meggyorsítja és garantáltan pontossá teszi a fektetést .
Uponor Siccus padlófűtés rendszer (száraz technológia): kifejezetten meleg burkolatokhoz, többek közt fa álpadlókhoz, laminált parkettákhoz, lambériához készült, előre gyártott panelekből gyorsan fektethető padlófűtés és falfűtés megoldás.
• Uponor Siccus sport padlófűtés rendszer (száraz technológia): kifejezetten sportcsarnokokhoz kifejlesztett padlófűtés rendszer. A rendszerelemek közvetlenül az elasztikus rétegekkel fedett padlóba kerülnek beépítésre, ezért a karbantartási igény és a balesetveszély is minimális.
• Uponor Magna ipari padlófűtés rendszer (nedves technológia): kifejezetten nagy teherbíró képességű padlófűtés rendszer ipari csarnokokhoz. közvetlenül az aljzatbetonba kerül beépítésre, ezért a karbantartási igény minimális. Az alacsony hőmérsékletű rendszer rendkívül energia-takarékos.