Minitec vékony padlófűtés rendszer elsősorban felújításokhoz

Felületfűtés: Padlófűtés

Minitec vékony padlófűtés rendszer felújításhoz, új építéshez

Gyors szerelés és rövid felfűtési idő

A minimális, kb. 2,5 cm-es rendszervastagságnak (burkolattal együtt) köszönhetően az Uponor Minitec tökéletes rendszer felújításokhoz. Az Uponor Minitec 9,9 x 1,1 mm-es PE-Xa csővezetékeket használ a rendszerhez. A Minitec rendszerlemez alja öntapadós, így egyszerű a telepítés. Az esztrich padlókiegyenlítő a rendszerlemezen kialakított réseken befolyik, így stabil kötést biztosít. Így alakul ki a kb. 15 mm-es rendszervastagság, amelyet a burkolat vastagsága emel még meg.
A Minitec vékony padlófűtés előnyei felújításkor a legkedvezőbbek

Az Uponor Minitec dióhéjban

  • Meglévő, szilárd burkolatra is telepíthető 
  • Vékony rendszer: mindössze kb. 1,5 cm padlószint-emelkedés
  • Minimális ráfordítás felújításkor
  • Gyorsan felmelegedik, és rugalmasan követi a szabályozási igényeket
  • Az Uponor PE-Xa cső kipróbált és tesztelt minősége
  • Alacsony padlófűtés rendszerhőmérséklet

Minitec padlófűtési rendszer

Az Uponor Minitec alacsony rétegvastagságú rendszer ideális felújításokhoz

Minitec vékony padlófűtés rendszer telepítése: templom felújítás Kaposváron

  • 370 nm Uponor Minitec vékony padlófűtés rendszerlemez (15 mm rendszervastagság)
  • 3600 m Uponor Minitec Comfort padlófűtés cső (9.9x1.1)
  • 8 osztószekrény osztó-gyűjtőkkel

Felújítás utáni energia-megtakarítás hagyományos fűtésrendszerekhez képest: 12-20%

Rádióbeszélgetés a Minitec rendszerről: egy felújítás nehézségei

A Gong FM rádióban beszélgetnek: Kővágó Gyula, Zsolnay Orsolya, Kiss Péter.

A beszélgetés témája: milyen nehézségekbe ütközik, aki felújítani akar, és mekkora plusz költségekkel kell számolnia, ha hagyományos padlófűtést tervez. Ezzel szemben a Minitec rendszer 15 mm-es magassága milyen egyedi helyzetet teremt, illetve mennyi mukát és ráfordítást lehet egy ilyen egyszerűen és gyorsan szerelhető, vékony padlófűtéssel megtakarítani. 

Az Uponor padlófűtési rendszerei

Az Uponor energiatakarékos padlófűtés rendszerei új építésekhez és felújításokhoz egyaránt használhatók. De ha valamiért a padlófűtés mégsem bizonyulna optimális megoldásnak, más felületfűtési rendszert is választhatunk: falfűtés és falhűtés vagy mennyezetfűtés és mennyezethűtés formájában. Az alkalmazható csővezetékekről bővebb információt a padlófűtés cső kiválasztási szempontjairól szóló oldalunkon olvashat. 

Uponor Minitec padlófűtés rendszer (nedves technológia): felújításokhoz kifejlesztett kis rétegvastagságú padlófűtés rendszer (minimum 2,5 cm) meglévő betonra, faszerkezetre vagy járólapra is könnyen lefektethető.
Uponor Classic padlófűtés rendszer (nedves technológia): anyagköltség szempontjából a legolcsóbb, de egyben legmunkaigényesebb acélhálós padlófűtés megoldás. Különösen nagy igénybevételre tervezett felületekre praktikus.
Uponor Tacker padlófűtés rendszer (nedves technológia): hő- és hangszigetelt rendszerlemezekkel, tépésálló szövetfóliával és a szerelést megkönnyítő nyomtatott raszterhálóval rendelkező, gyorsan fektethető padlófűtés megoldás.
Uponor Tecto padlófűtés rendszer (nedves technológia): innovatív lépésálló padlófűtési technológia, amely pogácsás kialakítású rendszerelemeinek köszönhetően számottevően meggyorsítja és garantáltan pontossá teszi a fektetést .
Uponor Siccus padlófűtés rendszer (száraz technológia): kifejezetten meleg burkolatokhoz, többek közt fa álpadlókhoz, laminált parkettákhoz, lambériához készült, előre gyártott panelekből gyorsan fektethető padlófűtés és falfűtés megoldás.
• Uponor Siccus sport padlófűtés rendszer (száraz technológia): kifejezetten sportcsarnokokhoz kifejlesztett padlófűtés rendszer. A rendszerelemek közvetlenül az elasztikus rétegekkel fedett padlóba kerülnek beépítésre, ezért a karbantartási igény és a balesetveszély is minimális.
• Uponor Magna ipari padlófűtés rendszer (nedves technológia): kifejezetten nagy teherbíró képességű padlófűtés rendszer ipari csarnokokhoz. közvetlenül az aljzatbetonba kerül beépítésre, ezért a karbantartási igény minimális. Az alacsony hőmérsékletű rendszer rendkívül energia-takarékos.