Comfort panel rendszer

Mennyezethűtés és -fűtés

Kazettás mennyezetfűtés és -hűtés

Hatékony mennyezethűtés kazettás mennyezetekhez

Az Uponor Comfort Panel kazettás szerkezetű mennyezeti panelrendszer, amely új és felújított épületek felfüggesztett mennyezetén használható. A rendszer fűtési- és hűtési célra is használható. Az Uponor Comfort panel rendszer felfüggesztése megegyezik a kazettás mennyezetekhez használt (akár meglévő) rendszerrel, a csővezetékeket egyszerű csatlakozókkal kell összeilleszteni. A mennyezetnek azon részeit, amelyre nem kerülnek panelek, hasonló kinézetű, úgynevezett vakpanelekkel látják el. Az aktív és vak mennyezeti panelek arányától függően akár a DIN EN ISO 354 szabvány szerinti „nagymértékben hangnyelő” kategóriájú hangszigetelést is el lehet érni.
Comfort panel előnyei

Az Uponor Comfort panel dióhéjban

  • Akár 92,5 W/m² teljesítmény 10 fokos hőlépcsővel 
  • Gyors és egyszerű szerelés
  • Az Uponor Comfort panel rendszer függesztése megegyezik a kazettás mennyezetekhez használt (akár meglévő) rendszerrel.
  • Jobban szigeteli a hangot, mint a hangszigetelő vakolatok
  • Elegáns mennyezetet biztosít

 

További felületfűtési és felülethűtési megoldások

Az Uponor energiatakarékos mennyezetfűtési és mennyezethűtési rendszerei felújításokhoz és új építésekhez egyaránt használhatók. Ha valamiért ezek mégsem bizonyulnának optimális megoldásnak, falhűtést és falfűtést, illetve padlófűtést is választhat. Rendszereink áttekintő leírása a Felülethűtés és felülethűtés oldalon található. 

Az Uponor további mennyezetfűtési és mennyezethűtési rendszerei:

Uponor Renovis mennyezethűtés és fűtés: szárazépítésű gipszkarton rendszer
Uponor Contec rendszer: betonszerkezet temperálás 
Uponor Minitec mennyezetfűtés és mennyezethűtés: vékony nedvesvakolati rendszer