Renovis gipszkartonos falfűtés

Falfűtés és –hűtés

Renovis gipszkarton felületfűtési és –hűtési rendszer

Száraz felületfűtési és –hűtési rendszer energetikai felújításhoz

Az Uponor Renovis gipszkarton felületfűtési és –hűtési rendszer  egy szabványos méretű, 15 mm-es gipszkartonból áll, amelybe gyárilag beöntött Uponor PE-Xa csővezeték található. A Renovis panelek a kereskedelmi forgalomban megvásárolható 27/60 CD profilok segítségével szerelhetők. Használatakor elkerülhető a nagy porképződéssel járó bontás. A felújítás alatt lehet használni az ingatlant. A Renovis rendszer a gipszkarton munkálatokat követően azonnal üzembe helyezhető.

A rendszer alkalmas akár a radiátoros körből kapott meleg vízzel való üzemre egy-egy helyiség esetén. Ebben az esetben nincs szükség a meglévő fűtési rendszer cseréjére. Ez csökkenti a költségeket, és lehetővé teszi a helyiségek egymás utáni felújítását. Javasolt a rendszert Tichelmann elv szerint szerelni, így nincs gond a beszabályozásra.

A rendszer nyáron hűtésre is alkalmazható.
Uponor renovis falfűtés

Az Uponor Renovis dióhéjban

  • Stabil rögzítés: A csővezetékek beöntésre kerülnek a gipszkarton lemezekbe
  • Befúvók, elszívók, fényforrások és egyéb elektromos eszközök is beépíthetőek a felületbe.
  • Bármilyen falfelületre felszerelhető
  • Alacsony hőmérsékletű fűtési rendszer – magas komfortérzet

További falhűtés és falfűtés rendszereink:

Az Uponor energiatakarékos rendszerei új építésekhez és felújításokhoz egyaránt használhatók. Ha valamiért a falfűtés és falhűtés mégsem bizonyulna optimális megoldásnak, más felületfűtési rendszert is választhatunk padlófűtés vagy mennyezetfűtés és mennyezethűtés formájában.

  • Fix 14 nedves technológiájú falfűtés és falhűtés rendszer (mennyezetre is alkalmazható): néhány elemből álló, gyorsan és egyszerűen közvetlenül a falra szerelhető falfűtési rendszer, amely stabil kötést biztosít a vakolat és a fal között. A vakolatok különféle típusaival használható, és ötrétegű Red csővezeték (14 vagy 16 mm) használható hozzá.
  • Uponor Siccus száraz technológiájú rendszer: válaszfalakba építhető, nem teherhordó, falfűtésre és falhűtésre is alkalmas rendszer, amit különösen ajánlunk tetőtér beépítés esetén.  A száraz szerelésnek köszönhetően nem jut nedvesség a falszerkezetbe, a panel pedig hőszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik.