višeslojne kompozitne cijevi

Vízellátás

Uni Pipe ötrétegű cső préscsatlakozókkal

Ivóvízellátás présrendszer segítségével

Az Unipipe ötrétegű csővezetékek egyesítik a fém- és műanyag csővezetékek előnyös tulajdonságait, ami jelentős termékelőnyöket biztosít. Az alumínium megakadályozza az oxigén bejutását, csökkenti a hőtágulást, alaktartó, így könnyen és biztonságosan beszerelhető. Az ivóvízellátás bekötéséhez az Uponor csaknem minden követelményt kielégítő présrendszere a tökéletes megoldás. A széles termékskála lehetővé teszi a szerelést a felszállóvezetéktől az ágvezetékig egyszerűen és gazdaságos módon. Az ötrétegű csövekről részletesebben az ötrétegű csőről szóló oldalunkon, padlófűtéshez való alkalmazásukról pedig a padlófűtés csövekről szóló oldalunkon olvashat. Az Unipipe csövek jól alkalmazhatók további Felületfűtés és felülethűtés rendszereinkben is.  

Az Uponor Uni Pipe PLUS ötrétegű cső hajlítás közben

Miért ideális a présrendszer az ivóvízellátás bekötéséhez?

  • Könnyű, rugalmas és alaktartó
  • széles mérettartomány (16 -110 mm)
  • fém és műanyag idomok (PPSU)
  • nyomáspróba-biztos
  • nem kell sorjázni és kalibrálni
  • Színjelölt méretek
  • Látható a préselési folyamat befejezése (préseléskor leesik a színjelölt gyűrű)
  • Gyors szerelés – legalább 50%-os munkaidő-megtakarítás
  • 100%-os oxigéndiffúzió mentesség és alacsony hőtágulás

Ötrétegű cső az újítások mesterétől

Az Uponor ötrétegű csöve a német szabványnak megfelelő, nagymértékben hőálló polietilénből készült belső és külső rétegből álló, hosszirányban átlapolt alumíniumcsőből áll. A rétegeket a közöttük lévő ragasztóanyagok által képzett állandó kötés tartja össze. A nagyfokú megbízhatóságot különleges hegesztési technika biztosítja. Az eredmény egy teljes mértékben korrózióálló és a fémcsövekhez hasonló hőtágulással rendelkező cső, amely így a biztonságos ivóvízellátáshoz szükséges minden higiéniai biztonsági előírást kielégít. A termék kiváló hosszú távú viselkedését tanúsító testületek ellenőrizték és igazolták Európa-szerte. 

Préscsatlakozós rendszer számos különleges funkcióval a nagyobb biztonság érdekében

Az Uponor ezzel a termékkel is bizonyítja, hogy kiváló az olyan csatlakozási eljárás kifejlesztésében és gyártásában, amely a csövet összeköti az idomokkal, ettől rendszer a rendszer. Az Uponor szabadalmaztatott présrendszere segítségével másodpercek alatt létrehozhatók a préskötések, amelyek tartósak és biztonságosak. Nem szükségesek a hegesztéshez vagy forrasztáshoz hasonló, bonyolult kötések, egyszerű és gyorsan szerelhető. Az idomok nyomáspróba biztosak, azaz ha egy kötés nincs lepréselve, akkor nyomáspróbakor azonnal kiderül. Az idomok úgy vannak kialakítva, hogy nem kell sorjázni és kalibrálni őket (32 mm-ig) ezért gyorsabb a szerelés mint más ötrétegű idomokkal. A színjelölt méretek szintén megkönnyítik a megfelelő idom kiválasztását, ezért még gyorsabb a szerelés.
Uponor fém préskötés
Uni Pipe előszigetelt csővezetékek

Uni Pipe előszigetelt csővezetékek

Az Uni Pipe ötrétegű csővezeték előszigetelt változatban is elérhető: Uni Pipe MLC 4, 9 és 13 mm-es szigetelőréteggel tekercses kivitelben. A szigetelőanyag zártcellás polietilén habból készült, amelyet koncentrikusan vonnak a cső köré. Hővezető képessége 040 W/mK, erős, összefüggő fóliarétegezéssel. A csővezeték 16, 20, 25 és az egyedülálló 32 mm-es változatban is elérhető.