Az Uponor egyedi és újszerű nagyátmérőjű RS rendszere

 • Risers fitting
 • Riser installation below ceiling
 • Riser system with pipe and fittings
 • Riser connector quick and easy to press

A nagyátmérőjű RS idomok beszerelésének hatékony módja

A csőhálózat egy épület ütőere. Minden zegzugát ellátják a kívánságnak megfelelő mennyiségű meleg vagy hideg vízzel. Az ember függ ezektől a rendszerektől – ez az egész rendszert észrevétlenül működtető, lüktető szív.
Az Uponor komplett nagyátmérőjű RS rendszerével a szerelés többé nem bonyolult dolog.
Az Uponor újszerű, moduláris nagyátmérőjű RS rendszere lecsökkenti a tervezési és szerelési munkát is, mivel kevesebb alkotóelemet kell tárolni, kezelni és figyelembe venni a tervezésnél. A csövek összeillesztése is gyorsabb és egyszerűbb.

Az Uponor moduláris nagyátmérőjű RS rendszerének ötrétegű csövekhez készült MLCP szerelvénycsaládja hamarosan az elsődlegesen választott rendszer lesz sok magas szintű projektnél. Ez az egyedülálló rendszer pusztán 26 részegységgel több mint 300 féle összekapcsolási lehetőséget biztosít (akár 110 mm-ig), és egyedi „click and lock” (bekattan és zár) mechanizmusával szükségtelenné teszi a fej fölött végzett összepréselést.

A kész épületekben a vízcsöveket a falak és a mennyezet elrejti. Gyakran nem is a legközvetlenebb útvonalon, inkább az épület kialakításához idomulva, vagy más cső- illetve elektromos vezetékeket megkerülve haladnak. Az Uponor moduláris nagyátmérőjű RS rendszere a tökéletes megoldás az ilyen esetekre – és egyúttal a minőségi csőhálózatokra vonatkozó fontos követelményeknek is megfelel. A moduláris megközelítés és a már bizonyított préstechnológia teszi tökéletesen alkalmassá valamennyi elképzelhető feladatra egészen 110 mm-ig – és pusztán 26 összetevővel!

Az Uponor moduláris nagyátmérőjű RS rendszerével a tervezéstől a szerelésig minden téren új lehetőségek birtokába jut.

Riser fitting and pressing chain

A moduláris nagyátmérőjű RS rendszer főbb előnyei

 • Egy rendszer, amely egyedülálló előnyöket nyújt már jóval a szerelési munkák előtt 
 • A jobb eredmények érdekében egyszerűbb, gyorsabb és költséghatékonyabb 
 • Kevesebb elemmel minden követelményt kielégít 
 • 26 elem elegendő a teljes rendszerhez 
 • Nincs fej fölötti préselés 
 • A meglévő szerszámok használhatók hozzá 
 • Munkáját gyorsabbá, egyszerűbbé és rugalmasabbá teszi

A nagyátmérőjű RS rendszer beszerelésének lehetőségei

Moduláris nagyátmérőjű RS rendszer a gyors és biztonságos szereléshez
Présrendszer a tökéletes, megbízható szereléshez
Q&E gyorscsatoló rendszer az egyszerű, vízzáró szereléshez
Riser system teaser

Az Uponor moduláris nagyátmérőjű RS rendszerét olyan egyedülálló moduláris kialakítás jellemzi, amelynek révén a látvány- és épületgépészeti tervezés, szerelés és raktározás hihetetlenül egyszerű és hatékony lesz.

Az újszerű rendszernek csupán 26 összetevőre van szüksége a több mint 300 féle szerelvénykombinációhoz.

Moduláris Présrendszer
Press system teaser

Innovatív préscsatlakozó- és többrétegű kompozit csőrendszerünk egyesíti a fém és műanyag csőhálózati rendszerek előnyeit – ám mentes azok hátrányaitól. Színkód és ellenőrzési biztonság teszi hatékonyabbá a szerelést.

Présrendszer
Quick and easy teaser II

A Q&E az Uponor egyedi, újszerű toldó csatlakozási rendszere, amely minimális nyomásveszteség mellett garantálja a megbízható, jó vízzáró illesztést azáltal, hogy kihasználja az Uponor PEX-a csöveinek hőtároló képességét és zsugorhatását.

Quick & Easy rendszer

Nagyátmérőjű RS alap és felszálló vezeték rendszer

Risers

Az Uponor RS alap és felszálló vezeték rendszer alkalmas mind vízellátási, mind fűtési vezetékrendszer kialakításához. A csővezetékek többrétegű Uni Pipe csővezetékek, mindössze 32 elemből összeállítható bármilyen szükséges keresztmetszet, vagy irány változás. A préseléseket a munkapadon el lehet végezni, egyszerű a szerelése, valamint nyomáspróba előtt bármikor megváltoztatható a kialakított irányvonal. Egyedülálló innováció, nincs versenytársa!

Bezár