Biztonsági-, Minőség- Energiairányítási irányelv

Jogi információ

Biztonság-, minőség-, környezet és energiairányítási irányelv

Vállalati jövőképünk

A fenntartható épület- és infrastrukturális megoldások elismert vezetőjévé válni

Célunk

A vízhasználat újragondolása a következő generációk számára.

Értékeink

Összekapcsolni. Építeni. Inspirálni.

Ügyfélközpontúságunk és szakértelmünk bizonyítása érdekében az alábbi értékrendet követve járunk el:

1. Mindent megteszünk a vevőért

2. Kíváncsiak vagyunk, és folyamatosan újabb és újabb lehetőségeket keresünk a jobb teljesítmény érdekében

3. Elkötelezettek vagyunk céljaink elérése iránt, és felelősen járunk el

4. Együttműködünk, odafigyelünk és tanulunk

5. Bízunk, tisztelünk és jól érezzük magunkat

6. A konstruktív visszajelzéseket nem csak adjuk, hanem várjuk is.

A Vállalati jövőképünk, Célunk, Értékeink és Magatartási kódexünk irányadó minden Uponor dolgozó számára annak érdekében, hogy megfeleljünk az érdekelt felek elvárásainak.

Minden üzleti tevékenységünkben alapelvként kezeljük a jogi megfeleléssel kapcsolatos és egyéb kötelezettségeink betartását.
A minőség-, környezet-, egészség- és biztonságirányítási rendszereink folyamatos fejlesztése útján egyre több előnyt biztosítunk ügyfeleink és egyéb érdekelt felek számára.

A dolgozóink biztonsága és jóléte kiemelkedő fontossággal bír, nem csupán egy jogi kötelezettség.

• A dolgozóink egészségének és biztonságának garantálása biztonsággal kapcsolatos tevékenységeink egyik legfontosabb aspektusát jelenti.

• A dolgozók egészsége és biztonsága elsődleges szempont a vállalat vezetősége számára. Ugyanakkor elvárjuk, hogy dolgozóink járuljanak hozzá a munkahelyi biztonsággal kapcsolatos céljaink eléréséhez a felelősségeiknek megfelelően.

• A dolgozóink egészsége és biztonsága minden esetben prioritást élvez a gazdasági szempontokkal szemben.

Az alábbi minőséggel kapcsolatos alapelvek vonatkoznak minden tevékenységünkre:

• A termékeink és szolgáltatásaink minősége hozzájárul ügyfeleink elégedettségéhez. A sikerünk az ügyfelek aktuális igényeinek időben történő, teljeskörű kielégítésén múlik.

• Nagyobb részvényesi értéket teremtünk.

• Az érdekelt felekkel (üzleti partnerek, alkalmazottak, részvényesek és a nagyközönség) való kapcsolatunkat integritás jellemzi.

• A minőséggel kapcsolatos alapelveink és céljaink rendszerszintű megvalósítása érdekében az ISO 9001 szabványnak megfelelő, hitelesített Minőségirányítási Rendszert alkalmazunk.

Minden tevékenységünk során kiemelt figyelmet fordítunk a környezet védelmére. Az ISO 14001 és ISO 50001 szabványoknak megfelelő, hitelesített irányítási rendszert alkalmazunk a környezetvédelemmel és energiával kapcsolatos céljaink elérése érdekében. Ennek keretében:

• Mérjük, megfigyeljük és dokumentáljuk a tevékenységeink környezetre tett hatását.

• Értékeljük a bevezetett folyamatokat és felelősségeket, és biztosítjuk a szükséges korrekciós intézkedések megvalósítását.

• Támogatjuk az energiahatékony termékek és szolgáltatások beszerzését.

• Lépéseket teszünk a környezetszennyezés megelőzése, a hulladéktermelés csökkentése és természeti kincseink megóvása érdekében.

• Folyamatosan javítjuk energiateljesítményünket és biztosítjuk a szükséges információk és források rendelkezésre állását a célkitűzéseink és energiával kapcsolatos céljaink elérése érdekében.