Uponor vízellátás 4

Innováció

Fókuszban a higiénikus vízkezelési megoldások

Phyn vízfelügyeleti rendszer

A vízfogyasztás megfigyelése és csökkentése

Az Uponor egy innovatív vállalat mind a termékfejlesztések, mind pedig az „Internet of Things“ (" A dolgok internete") vonatkozásában. Amerikai partnercégünk a Belkin International az egyik vezető szállítója az elektronikus fogyasztási cikkeknek, hálózati és "okos-otthon" technológiáknak.  Közös projektünk a „Phyn“ mindkét cég kompetenciáit egyesíti. Olyan rendszereket fejlesztenek, amelyek automatikusan figyelik az épület ivóvíz-ellátási rendszerét. A cél az, hogy megelőzzük a szivárgásokat, vízelfolyást, és ezzel végeredményben csökkentsük a vízfogyasztást. Ez egy egyedi, hozzáadott érték, amely végeredményben a felhasználó részére csakolyan hasznos, mint az iparágnak.
Az Uponor jelentősen bővíti meglévő alkalmazási területeit ezzel a közös projekttel. Ugyanakkor, az Uponor így növeli szaktudását is az ivóvízellátás és a higiénia területein. Most először kerül összefüggésbe az IOT (Internet of Things) az ivóvízellátás intelligens megfigyelésével és ellenőrzésével. Ez egy fontos lépés az "okos-otthon" technológiák szempontjából. 

Gyors riasztási rendszer vízszivárgás esetén

A közüzemi szolgáltató cégek elkerülhetik a pazarlást és a  nagymértékű vízveszteséget átállások idején és így erőforrásokat és pénzt takaríthatnak meg. A szivárgások és csőtörések korai jelzésével csökkenhetnek a károk és ezzel együtt a biztosítási kártérítések is például. A szakértő tervezők hozzáférhetnek majd digitális adatokhoz azon a rendszeren keresztül amelyet már az ivóvíz -ellátó rendszer méreteinek tervezésekor beterveztek/telepítettek. A HVAC szakosodott cégek további felügyeleti szolgáltatásokat kínálhatnak ügyfeleiknek:

További információ a Phyn-ről
Uponor phyn logo

Vízminőség ellenőrzés pillanatok alatt