Uponor innováció 3a

Ivóvíz – életminőség – energiahatékonyság – az Uponor a jövő megoldásain dolgozik

Innováció@Uponor

A tiszta ivóvíz a világon mindenhol fontos kérdés – az Uponor fokozottan ügyel az értékes ivóvízre.

Vajon a fogyasztói társadalom és az ipar milyen hatással lesz az ivóvíz felhasználására a későbbiekben? Ez a jövő egyik nagy kérdése. Az Uponor elkötelezett a fenntarthatóság mellett, és olyan innovatív megoldásokat dolgoz ki, amelyek lehetővé teszik az ivóvíz gazdaságos felhasználását.

Tudta?:
A (49/2015. (XI.6) EMMI Legionella-rendelet 2016. február 4-től hatályos Magyarországon.
A Legionella-fertőzési kockázatot jelentő létesítményekre, illetve a fokozott Legionella-fertőzési kockázatot jelentő létesítményekre vonatkozó előírások betartásáért a létesítmény üzemeltetője, ennek hiányában tulajdonosa felel.
Kockázati közegnek tekinthető minden olyan vízellátási vízrendszer, ahol együttesen fennállnak a következő feltételek:

  • a rendszerben 20-50oC közötti víz van,
  • a rendszerben fennáll a pangó vízterek kialakulásának veszélye
  • a rendszer használata során vízpermet (aeroszol) képződik

Egyre több ember él városokban – az Uponor segít biztosítani az életminőségüket

A sűrűn lakott területeken különösen fontossá válik az emberek életszínvonalának biztosítása. Ez mindenhol érvényes: otthon, a munkahelyen, valamint a szabadidőben is.

A városi lakosság megoszlása az iparosodott országokban.
Forrás: Roland Berger

Uponor oszlopdiagram

Az Uponor jövőjét kutató labor: ötletek, kutatás, koncepciók

Innovatív vállalatként az Uponor jelentős befektetéseket hajt végre a kutatás és fejlesztés terén. Intenzív párbeszédet tart fenn az ügyfeleivel. Vegyen ön is részt a tapasztalatcserében! Mondja el nekünk a kívánságait és véleményét. Vagy írja le, hol lát lehetőséget további energia-megtakarításra vagy higiénikusabb vízkezelésre. Együtt olyan megoldásokat találhatunk, amelyek mindkét fél javára válnak.

Várjuk ötleteiket, amelyek segítségével továbbfejleszthetjük megoldásainkat. Az Uponor nagy hangsúlyt fektet a dolgozói képzésére. Partnereink számára továbbképzési lehetőséget biztosítunk az Uponor Akadémia keretein belül vízellátás, fűtés és hűtés, valamint szabályozás témakörökben. További információkat itt találhat, vagy elküldheti mi érdekelné Önt.

Uponor Uni Pipe PLUS