Összefogás a társadalommal

  • Collaboration

Felelősségvállalás

Tudjuk, hogy csak úgy hozhatunk létre fenntartható közösségeket a jövő generációi számára, ha erőforrásainkat egyesítjük külső érintetteink erőforrásaival. Kapcsolataink között megtalálható a professzionális építőipari vállalatokkal való partnerség és a felsőoktatási intézményekkel való együttműködés is. A fenntarthatósági irányelvek építőiparba történő bevezetése révén hozzájárulhatunk a fenntartható épületekkel kapcsolatosan bevált gyakorlatok kialakításához, és a felsőoktatási intézményekkel való együttműködés révén lehetőségünk adódik a fenntartható építkezés jövőbeli vezetőinek kinevelésére.

Természeti erőforrásaink megőrzése létfontosságú a növények, állatok és az egész emberi társadalom számára. A SIWI és a Stockholm Water Prize aktív támogatói vagyunk. Ezzel az évente odaítélt díjjal azokat a magánszemélyeket, intézményeket vagy szervezeteket jutalmazzák, akik vagy amelyek munkájukkal széles körben hozzájárulnak a vízkészletek megőrzéséhez és védelméhez, valamint a bolygó lakói és ökoszisztémái egészségének javításához, vagyis csatlakoznak a jobb emberi környezet létrehozására tett erőfeszítéseinkhez.

Számtalan hasonló küldetéssel rendelkező szervezetben és eseményben veszünk részt nemzeti és helyi szinten is. Ezek között megtalálhatóak olyan nagy segélyprogramok is, mint a Make It Right, amely biztonságos, fenntartható és olcsó lakásokat épít munkás családok számára, és erőfeszítéseinek célpontja New Orleans rehabilitációja a Katrina hurrikánt követően, illetve olyan kicsi, mégis jelentőségteljes projektek, mint a halászsas (Pandion haliaetus) fészekrakó helyének helyreállítása Finnország déli részén.

Együttműködés a professzionális vállalatokkal

Fenntarthatósággal kapcsolatos szemléletmódunkat együttműködések és partneri kapcsolatok kialakítása révén terjesztjük el az építőiparban. Ily módon a tervezéstől kezdve a kész projektig mindenhol hozzájárulhatunk a környezetvédelmi fejlesztésekhez az építkezési folyamatban.

Ennek az együttműködésnek az elősegítése érdekében aktívan részt veszünk a fontosabb iparági fórumokban:

 Encord logo

ENCORD Az ENCORD (European Network of Construction Companies for Research and Development, Építőipari Vállalatok Európai Hálózata a Kutatásért és Fejlesztésért) tagjai vagyunk, amelynek keretében az iparág legfőbb vállalataival együtt azon dolgozunk, hogy kialakítsunk egy Európa-szerte elfogadott, a fenntarthatóságra vonatkozó fogalmi és vonatkoztatási rendszert az építőipar számára.   

Teppfa logo

TEPPFA A TEPPFA (The European Plastic Pipes and Fittings Association, Műanyag Csővezeték- és Szerelvénygyártók Európai Egyesülete) tagjaként elkötelezetten támogatjuk az iparág érdekeit európai szinten, illetve a környezetvédelmi kérdésekre és a fenntartható fejlődésre összpontosítunk. Hasonlóképpen Észak-Amerikában részt veszünk az amerikai PPFA (Plastic and Pipe Fitting Association, Műanyag- és Csőszerelvénygyártók Egyesülete) fenntarthatósággal kapcsolatos tevékenységeiben.  

 Nordic build logo

NORDIC BUILT A Nordic Built a skandináv kereskedelmi és ipari miniszterek által a fenntartható építési elképzelések fejlesztésének felgyorsítása érdekében létrehozott kezdeményezés. A Nordic Built program vonzó és hatékony teret kínál az együttműködésre, és világszínvonalú, méretezhető kapacitású megoldásokat bemutató konkrét projekteket valósít meg. Az Uponor a kezdeményezés tagja.  

 FIBBC logo

GREEN BUILDING COUNCIL (Környezettudatos Építés Egyesületének)
Több országban tagja vagyunk a helyi Green Building Council-nak (Környezettudatos Építés Egyesület), amelyek az épített környezettel kapcsolatos fenntartható gyakorlatokat igyekeznek elterjeszteni világszerte.  

Bezár